dimarts, 17 de febrer del 2009

DIARI D'UNA CONVIVÈNCIA. CONDEGA 2004 6/19

Dijous, 5. Un altre dia complet: bateig, festa i reunió
A les 5 de la tarda reunió amb la Comissió d’agermanament amb l’assistència d’Orlando (Potrerillos), Irma Calero (Instituto), Estela Ochoa (La Fraternidad),Leonel Calero (Casa de Cultura), Da. Pastora Olivas (Los Pipitos), Alvaro (La cancha), Franklin i jo.
Varen parlar de la necessitat de reactivar la comissió i establir un calendari de reunions. Sembla que feia temps que no es reunien.
També es va plantejar la conveniència d’implicar més l’Alcaldia amb la comissió: presentar propostes, etc...
Després, cada representant d’un projecte va fer una breu valoració de la situació actual.
Jo els vaig presentar quina era la nostra feina a Banyoles, les nostres dificultats, i la situació actual del projecte de beques. Els hi vaig proposar que pensin en projectes alternatius, d’infraestructures o equipaments i de durada d’un any.
10 p.m.
Avui ha estat un dia molt ple. Aquest mati a les 11 hem batejat les tres nenes i el nen de la Lorena. Ha estat una cerimònia religiosa molt freda i formalista. Ha oficiat un diaca molt gran i poc acollidor. A més de la Lorena i en Freddy han assistit l’avi, una germana de la mare, la Carmen Gómez , la Imelda i dues amigues de la Lorena. Després de la cerimònia religiosa hem anat a la casa, al costat de l’Institut. Hem dinat un plat d’arròs amb verdura i una mica de pollastre amb tortilla i fresco. Tot un extra per la família. Viuen en una casa llogada, molt humil, de maons, amb dues peces separades per una cortina de plàstic negre.
A les dues tenien una activitat-festa a La Fraternidad: celebració de l’aniversari dels nens i lliurament de certificacions als alumnes més destacats en les diferents activitats. Potser hi havia un centenar de nois/es amb algunes mares i germans dins d’aquella sala fosca i sense ventilació. Una autèntica sauna. Treballen en condicions molt precàries. És evident que necessiten un nou espai. Han interpretat danses folklòriques i algun numero d’humor. Al final han repartit un sandwich i fresco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada