dimarts, 17 de febrer del 2009

DIARI D'UNA CONVIVÈNCIA. CONDEGA 2004 9/19

Dilluns, 9. A la casa natal del poeta màrtir
Al proper mes de novembre hi ha eleccions municipals i a l’any 2005, nacionals. Ja es respira un ambient preelectoral. Entre els sandinistes, la majoria entre els que jo em moc, hi ha un cert optimisme: la dreta liberal es presenta dividida entre alemanistes (PLC) i bolañistes (APRE). Sembla que el candidat del Frente tornarà a ser Daniel Ortega. Per les municipals a Condega presenten com a candidat a alcalde a D. Gustavo Montoya, que ja va ser alcalde anteriorment.
Els sandinistes apareixen dividits entre els que consideren que Daniel es l’únic candidat que encara arrossega les masses i omple les places de les ciutats, i els que creuen que es un error que els portarà al fracàs, que haurien de buscar un candidat nou, amb el suport de Daniel com a Secretari General. He escoltat com algú deia que si es presenta Daniel no votarà, i també el contrari, no votaré si no es presenta Daniel.
Avui he anat amb l’Estela i l’Iván a Estelí per comprar una pissarra i un diccionari per La Fraternidad. Treballen en unes condicions tan precàries que he pensat que aquests dos elements els hi són imprescindibles. En Estelí hem deixat la pissarra, mentre anaven a la llibreria Rubén Darío, en casa d’una senyora amiga d’Estela; era Da. Angelita Rugama, germana del poeta-màrtir Leonel Rugama, mort als 20 anys per la Guardia Nacional de Somoza al gener de 1970. A la casa natal del poeta, fotografies del poeta, de la seva mare morta l’any passat... Actualment la casa es una barreja de “pulperia”, venda d’artesania, llibres vells, quantitats d’objectes decoratius, religiosos... i casa de menjars.
Da. Angelita m’ha explicat que un grup de St. Feliu de Llobregat vol publicar els poemes de Leonel. M’ha deixat un exemplar de la biografia del seu germà, escrita per un jesuïta.
5 pm.
Ens hem trobat els components de la Comissió per fer el repartiment del material. S’ha distribuït entre Los Pipitos, l’Institut, La Fraternidad, Potrerillos i alguna coseta per la Casa de Cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada