dilluns, 5 de juliol del 2010

INFORME SOCIS 2009, document 1 INTRODUCCIÓ MEMÒRIA

INTRODUCCIÓ MEMÒRIA DE “BANYOLES SOLIDÀRIA” 2010
Benvolguts companys i companyes de “Banyoles Solidària”,


Un any més i per aquestes dates solem retrobar-nos per fer-vos cinc cèntims de com ens van les coses. I, és clar, volem donar-vos les gràcies per les vostres aportacions, suport i ajut a l’acció del nostre col·lectiu.
La nostra aportació com a entitat en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació va fent el seu camí de manera discreta, però tenaç. Mirem de ser allà on creiem que ens toca de ser, malgrat que som conscients que no arribem a tot arreu, si bé atenent la prioritat i el compromís dels nostres agermanaments amb les comunitats de Kerewan (Gàmbia), Segundo Montes (El Salvador) i Condega (Nicaragua). Tot seguit podeu constatar, en aquesta introducció, per on ha circulat la nostra implicació, aquest darrer any 2009:
Heu pogut constatar que una de les accions importants desenvolupades ha estat l’elaboració d’un document i una exposició on es mostren bona part de les accions i projectes que Banyoles Solidària ha portat a terme a Condega i a Segundo Montes. Els estem deixant i passant a qui ens ho demani (ha passat, de moment, per alguns centres educatius) l’exposició “Banyoles Solidària a Centreamèrica”. Aquesta exposició, muntada a partir del documental del mateix nom, que van realitzar els nostres companys d’”Imatges per a la Solidaritat” amb la col·laboració dels membres de Banyoles Solidària, es va presentar, també, al Cinema Truffaut de Girona i va participar en el festival de documentals “Fem curt” en el qual es va aconseguir un merescut guardó.
“Banyoles Solidària” figura també en la llista d’entitats que intervé en el cicle de “Cinema per a la Inclusió Social” i també en una llista semblant en la campanya “El Pla de l’Estany per Haití”. Igualment, participem activament en el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Banyoles.
I continuem mantenint la nostra porta permanent de comunicació amb l’exterior: el Blog de Banyoles Solidària, que podeu visitar sempre que vulgueu: banyolessolidaria.blogspot.com/
Tot plegat, amb la voluntat de fer-nos sentir i conèixer, aquí, enmig de la realitat nostra, de cada dia, també dura per a moltes persones, la realitat, la lluita i les esperances de les nostres comunitats germanes. I, és clar, no hem deixat de reunir-nos els dilluns (quinzenalment) per parlar dels nostres convilatans de Condega, Kerewan o Segundo Montes, que són la nostra raó de ser: per acordar qüestions que els afecten; per mantenir-hi comunicació, de vegades no gens fàcil. I per retrobar-nos amb ells, també, sempre que és possible: ara mateix tenim la previsió d’una visita a Gàmbia aquest estiu per part d’alguns de nosaltres i amb la probabilitat d’alguna altra brigada a alguna de les altres comunitats germanes. Algú s’anima a companyar-nos?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada