dimarts, 7 de juny de 2011

NOTÍCIA A EL PUNT


Alumnes d'una de les escoles de Segundo Montes -construïda per l'ONG banyolina- i membres d'aquesta entitat. Foto: BANYOLES SOLIDÀRIA.

SOLIDARITAT

Banyoles Solidària farà una altra escola a El Salvador
Serà un centre per a mainada amb deficiències psíquiques de la comunitat Segundo Montes
06/06/11 02:00 - BANYOLES - Ramon Estéban
Banyoles Solidària ha projectat un centre educatiu per a mainada amb deficiències psíquiques a la comunitat Segundo Montes de El Salvador, amb què l'ONG catalana ja fa uns anys que col·labora. La primera fase del projecte, que consisteix a aixecar l'edifici i posar-hi l'equipament indispensable, té un pressupost de cap a 90.000 euros, que es cobriran amb recursos de l'entitat i les aportacions dels ajuntaments de Banyoles i Porqueres, que estan molt implicats amb Banyoles Solidària. També s'està negociant amb la Diputació i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament perquè hi posin diners. D'altra banda, hi ha la col·laboració dels arquitectes Callís, Marés i Regazzoli. La intenció dels promotors és poder començar les obres aquest any mateix, un cop es disposi del vistiplau de l'Ajuntament de Meanguera –al qual pertany Segundo Montes– i el govern del país centreamericà.

Cap a 50 nens i nenes es beneficiaran del nou equipament. Quant als educadors que hi treballaran, hi ha la intenció de fer venir tres professionals salvadorencs a Catalunya per donar-los una formació específica. “És un dels reptes més importants que hem tingut mai a Banyoles Solidària”, va afirmar Josep Callís, responsable de les relacions de la ONG amb El Salvador.
LA XIFRA
50 nens i nens
de la comunitat Segundo Montes es beneficiaran de la iniciativa, que té un pressupost de 90.000 euros.
Prop de 20 anys de feina
Banyoles Solidària es va fundar al 1993. Disposa d'una cinquantena de socis, i regularment, de l'ajuda d'un centenar de famílies del Pla de l'Estany, d'empreses i els ajuntaments de Banyoles, Porqueres, Camós, Cornellà del Terri i Fontcoberta. A grans trets, la seva feina es reparteix en projectes a Gàmbia, Nicaragua i El Salvador. En aquest últim país, l'ONG banyolina hi ha construït onze escoles de primària i algunes llars d'infants, hi ha distribuït uns microcrèdits i unes beques per a universitaris pagades per famílies del Pla de l'Estany i hi ha muntat unes brigades sanitàries per a les zones més deprimides, entre altres iniciatives. Una de les accions més rellevants va ser la compra de terrenys a la zona en què viuen els indis lenca, abans que els n'expulsessin. Per a aquesta comunitat, han aixecat una llar d'infants a partir de la qual es pretén que es recuperi la seva cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada