diumenge, 16 de juny del 2013

LELIN A RÀDIO BANYOLES


DATA: 05/06/2013:
Societat » Solidaritat 
Banyoles Solidària dóna a conèixer els projectes implantats a la comunitat de Segundo Montes a El Salvador
BANYOLES: 
Banyoles Solidària dóna a conèixer els projectes implantats a la comunitat de Segundo Montes a El Salvador. Dins aquests projectes de la ONG hi ha l'obertura de 14 escoles i 1 escola d'educació especial, a més de beques que reben una trentena de famílies.

Banyoles Solidària és una ONG que treballa potenciant la solidaritat entre persones, pobles i cultures des de l'any 1994. Un dels punts on s'ha incidit més al llarg d'aquests anys és la comunitat Segundo Montes a El Salvador. La responsable dels projectes a El Salvador, Lelin Ventura, ha explicat a aquesta emissora, aprofitant que ha vingut de visita a Banyoles uns dies, que un dels problemes principals d'aquesta comunitat és que els joves només poden estudiar fins a nivell de batxillerat. La majoria d'estudiants no poden accedir a la universitat ja que el 80% són fills de mares solteres i econòmicament els és impossible. Així doncs, opten per quedar-se a casa treballant el camp o corren el risc d'anar als Estats Units, on les oportunitats tampoc estan assegurades.

Un dels responsables de Banyoles Solidària, Josep Callís, ha explicat en una entrevista a aquesta emissora que els seus projectes a dos altres països. A Gàmbia, on es treballa prioritàriament en la potenciació de la funció de la dona, a més del treball agrícola i la construcció d'un pou d'aigua. I a Nicaragua, on s'han creat microcrèdits: ajudes perquè famílies i persones individuals puguin muntar el seu negoci o invertir en el seu hort; a més de beques escolars. A El Salvador, la tasca es basa en l'àmbit educatiu i en donar suport a la comunitat indígena.

Així doncs, l'aportació de Banyoles Solidària a aquest projecte és la de donar beques als joves perquè puguin ampliar els seus estudis. També ofereixen ajudes econòmiques a les famílies, han ampliat les brigades mèdiques i, gràcies a la ONG banyolina s'han creat 14 escoles i una escola d'educació especial.

Lelin Ventura és aquests dies al Pla de l'Estany per donar a conèixer els projectes i fer contactes amb administracions, entitats i col·laboradors.

L'entrevista completa amb els responsables de l'entitat s'emetrà a Ràdio Banyoles a l'Informatiu de la Tarda a 2/4 de 7.
ARXIUS D'AUDIO:
Escoltar Banyoles Solidària dóna a conèixer els projectes implantats a la comunitat de Segundo Montes a El Salvador 2013-06-05
http://arxiu.radiobanyoles.cat/39%20-%20D20130605_H1830_D20130605_H1900.MP3
TAGS: Segundo Montes, Banyoles Solidària
L'"Escuelita" serà la futura escola d'educació especial a Segundo Montes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada