divendres, 15 de novembre del 2013

ESTADA DE L'ÀLEX A NICARAGUA 2013. CRÒNICA 11

CONDEGA, 9-11-13

Reunió de la Comisión de Hermanamiento

Avui, dissabte, a les 12 del migdia m’he reunit amb la Comissió d’Agermanament. Ha estat la reunió més concorreguda de les tres que hem tingut durant la meva estada. Han assistit representants de tots els projectes.
Abans de començar la reunió, mentre esperaven l’arribada dels menys puntuals, m’han lliurat els rebuts, cartes i altres documents justificatius de cada projecte.

Després d’una salutació-presentació de la coordinadora, Prof. Irma Calero, s’ha fet una valoració de la situació actual dels diferents projectes, destacant els avenços i reptes de futur, especialment per a les tres noves cooperatives de les Comunitats de Potrerillos, El Peñasco i La Laguna de los Hdez. La Presidenta Nacional de Los Pipitos, Nidia Torrez, ha fet autocrítica del CDI (guarderia) dient que encara no havien acollit el nombre total de nens que preveia el projecte (20 places), però que es comprometien a aconseguir-lo pel inici del proper any.

L’Irma va explicar la trobada amb l’alcalde de fa pocs dies. Tres representants de la Comissió (Irma, Daniel i Nidia) es trobaran el proper dia 20 per redactar un breu informe dels projectes de BS a Condega que Daniel presentarà al Cabildo Municipal del proper mes de desembre.



Daniel va presentar la seva proposta pel projecte-2015 per demanar subvenció a l’Ajuntament de Banyoles: Construcció d’un local per oficina i espai de reunions pel socis de les cooperatives formades a les comunitats de Potrerillos, El Peñasco i La Laguna. Cada comunitat aportarà el terreny i la mà d’obra per a la construcció. El projecte s’haurà d’elaborar i presentar el 2014.

Un altre punt de l’ordre del dia va ser la reestructuració de la Comissió que va quedar conformada així:
Coordinadora: Irma Calero
Vicecoordinador: Daniel Sevilla
Tresorera: Mery Hernández
Secretària: Marisel Martínez
Fiscal: Alba Lila Torres
Vocals: Nidia Torrez, Gabriel González i Estelita Palma

Estaven molt animats per la presència nombrosa dels representants dels diferents projectes i es van comprometre a assistir a la propera reunió marcada pel dilluns, 9 de desembre (festiu), a les 10 del matí.

A la reunió hem tingut la presència d’un jove advocat que ha pogut acabar els seus estudis gràcies a l’ajut que va rebre per les beques de BS. Ha volgut expressar la seva gratitud davant la comissió i m’ha donat els documents acreditatius de la seva titulació.

La companya Alba Lila envia records especials per la Lola. I el compa Orlando saluda efusivament a les Loles i demés amics de Banyoles, especialment a l’amic Martí al que espera veure per aquí a l’any que ve.

Com aquí és costum, tot ha acabat amb la “foto de família” i un refrigeri. I m’he acomiadat de tots fins a l’any que ve, si Déu vol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada