dijous, 28 de setembre del 2017

PER LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ



 Banyoles Solidària també vam ser present a l'acte organitzat pel Casal Popular Independentista.


El teixit associatiu del Pla de l’Estany pel dret a vot

Benvolgudes organitzacions i entitats de la comarca, veïns i veïnes,

Avui ens trobem una vegada més al carrer, com tantes altres vegades hem fet. I com farem diumenge que ve per expressar la nostra voluntat respecte al futur del nostre país. Malgrat totes les amenaces i malgrat tota la repressió.

Si som a les portes de la celebració del referèndum d’independència és gràcies a la mobilització popular dels darrers anys. Aquest ha estat un procés que ha nascut de la societat civil, de les persones i entitats de tota mena que, d’una manera o altra, han aportat el seu esforç per fer realitat quelcom tan elemental com és poder decidir si volem ser una República o no.

Les darreres setmanes hem patit l’ofensiva de l’Estat espanyol contra la nostra voluntat democràtica. És la resposta desesperada -i esperpèntica- d’un govern i d’un sistema judicial, els espanyols, als quals només els queda recórrer a l’estratègia de la por, la repressió i la censura. Cada dia assistim a escenes i escoltem paraules que ens transporten a més de quaranta anys enrere. Novament se’ns vulneren els drets polítics més bàsics i se’ns nega la possibilitat de votar. Però com a poble hem decidit mirar endavant.

Contra la grisor d’un Estat obsolet que pretén perpetuar-se sense trencar amb el franquisme, el teixit associatiu construïm, dia rere dia i amb el treball desinteressat, una societat autènticament democràtica. És per això que les organitzacions i entitats que ens hem aplegat avui defensem ara i sempre el dret inalienable del poble de Catalunya a determinar lliurement el seu futur: perquè creiem en un model de societat viva i participativa en què es pugui parlar i discutir de tot, i sigui la gent, i no un tribunal, qui decideixi.

Perquè tenim clar que cap Estat pot esclafar la voluntat sobirana dels pobles, votarem!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada