dissabte, 6 d’abril del 2019

ENTREVISTA A BANYOLES SOLIDÀRIA





L'Associació Nur té un programa de ràdio anomenat Mirant cap al futur. La setmana passada van entrevistar a la Dolors i en Martí. Aquí us deixem l'entrevista.
http://arxiu.radiobanyoles.cat/68%20-%20D20190326_H1900_D20190326_H2000.mp3
01/04/2019
Banyoles Solidària vol aconseguir el suport dels 11 municipis de la comarca per celebrar el 25è aniversari
L’entitat té engegats 3 projectes de cooperació i busca la complicitat de tots els ajuntaments per convertir-se en una ONG del Pla de l’Estany.
Banyoles Solidària celebra aquest 2019 el 25è aniversari de la seva fundació. Des de 1994 la ONG treballa i potencia la solidaritat entre les persones, pobles i cultures. Des de fa anys duen a terme
projectes a Condega (Nicaragua), Kerewan (Gàmbia) i Segundo Montes (El Salvador). Entre altres, s’han finançat construccions d’escoles i centres d’atenció sanitària, beques d’estudis, donació de material escolar i medicaments, apadrinaments, formació i microcrèdits.
L’ONG es financia amb les quotes dels socis, les activitats que organitzen per recaptar fons i les
aportacions de diversos ajuntaments. Fins ara, les subvencions regulars han vingut de la mà dels ajuntaments de Banyoles i Porqueres -municipi agermanat amb Segundo Montes. A més, altres municipis han aportat diners per projectes, però sense poder consolidar aportacions regulars.
Entitat d'àmbit comarcal
Per celebrar el 25è aniversari de l’entitat, els responsables han volgut fer un salt i consolidar
l’aportació econòmica dels 11 ajuntaments del Pla de l’Estany. El 26 d’abril es farà una taula rodona amb els 11 alcaldes del Pla de l'Estany, un acte conjunt per ampliar l’abast de l’ONG i convertir el Pla de l’Estany en “la primera comarca solidària de Catalunya”. Ho han detallat en una entrevista al programa de Ràdio Banyoles ‘Mirant al futur’ de l’associació Nur, dos dels responsables de l’entitat, l’actual president Martí Jutglar i Dolors Terradas.
Els responsables de l’entitat han repassat la trajectòria de Banyoles Solidària celebrant
l’aniversari però lamentant la poca continuïtat d’altres ONG. Han destacat les dificultats de tots els projectes de cooperació, però han detallat que Banyoles Solidària ha aconseguit establir un bon sistema de control dels projectes amb persones responsables a cada lloc on es duen a terme activitats.
Dissabte, concert
Per celebrar el 25è aniversari, al llarg de l’any es faran diverses activitats. El dissabte 6 d’abril, a dos quarts de sis de la tarda, es farà una cantada de corals a l’església de Santa Maria dels Turers, amb la presència de la Coral Fontcoberta Canta, Les Estunes de Porqueres i el Cor Quarts de Quinze.
La celebració principal serà el diumenge 18 de maig, amb una tarda d’activitats a La Muralla de Banyoles, amb la participació de diversos grups de música i la col·laboració d’alumnes de 3r d’ESO fent el servei comunitari.
El mes de juliol es farà el tradicional concert amb la coral Les Marín i a la tardor hi haurà una xerrada de l’escriptora Assumpta Montellà sobre l’exili.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada