dissabte, 21 de novembre del 2020

ENTREVISTA A LA DOLORS TERRADAS VIÑALS A XARXANET

XARXANET és un butlletí de notícies i recursos per a les entitats i voluntariat

https://xarxanet.org/internacional/noticies/dolors-terrades-al-pla-de-lestany-som-de-les-poques-organitzacions

Així ens presenta l'Aba Marino, la periodista que va entrevistar a la Dolors:

Banyoles Solidària és una ONG que impulsa la cooperació solidària amb els països del Sud fomentant els agermanaments de Condega (Nicaragua), la comunitat Segundo Montes (El Salvador), i Kerewan i Sare Yewtou (Gàmbia). En aquests països es construeixen escoles, s’ajuda econòmicament amb beques escolars i de donació de materials escolar i esportiu, es fomenta el desenvolupament agrari amb microcrèdits, donació de maquinària, ajuda pels regadius o molins, dipòsits per al gra, etc.

També tenen una branca de serveis socials on ajuden als nens i nenes de carrer, al transport comunitari, a l’apadrinament d'infants discapacitats... i una altra d’atenció sanitària en què col·laboren en la construcció i dotació de dispensaris, tramesa de medicaments o formació de personal sanitari.

Des de Xarxanet parlem de totes les activitats i projectes internacionals que tenen en marxa amb una de les persones fundadores i vocal de Banyoles Solidària, Dolors Terradas.

I d'aquesta manera explica què és Banyoles Solidària, la Dolors

És una ONG que treballa en països i zones menys desenvolupades del Sud, a favor del desenvolupament i la solidaritat. Tenim projectes solidaris tant internacionals com locals. Per exemple, a la gent d’aquí, l'ajudem a fer papers, a què es puguin empadronar... També participem en totes les accions que es fan a Banyoles que tinguin a veure amb la solidaritat. Intentem, dins les nostres possibilitats, organitzar xerrades, sortides, etc. sempre d’acord amb la nostra tasca.

Som poca gent, però intentem treballar tot el que podem, i déu-n’hi-do la feina que fem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada