dilluns, 23 de novembre del 2020

EFECTES DELS ÚLTIMS HURACANS ETA I IOTA A NICARAGUA

 L’huracà Eta va entrar a Centreamèrica al 5 de novembre.

Quines han estat les incidències a Condega, situada al nord de la zona central de Nicaragua, al departament d’Estelí, on l’Eta va esdevenir una gran tempesta, amb molta pluja?

Tal com ens expliquen els nostres germans condegans les pluges van afectar els camins que porten a les comunitats, deixant-les temporalment incomunicades, i les xarxes elèctriques.” A més, s’ha perdut un 60% de la collita de frijoles”.

Des de la Laguna de los Hernández, una de les comunitats on som presents, ens explicaven: ”Nosotras estamos buenas pero tristes por la pasada del Eta, que dejó daños en los siembros. Y nos preocupa mucho que están anunciando otro huracán que entrará en esta semana”.

Precisament, tant Hondures com Nicaragua estaven en alerta màxima per l’arribada imminent d’un nou huracà, el Iota, que es tem que encara sigui pitjor.

I sí. L’huracà Iota també va fer acte de presència a les nostres comunitats germanes. Va ser el 16 de novembre. Moltes persones de la zona més afectada de Nicaragua es van auto evacuar.

Des de Condega ens informen que va afectar als camins i a la producció de frijoles, ja afectats per l’Eta.

A la comunitat de Potrerillos van quedar molt afectades dues cases.



Tant a
Condega (Nicaragua), com a Segundo Montes (El Salvador) els efectes dels dos huracans han estat importants però res a veure amb el que han patit comunitats de Guatemala i Honduras.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada