dissabte, 9 de novembre del 2013

ESTADA DE L'ÀLEX A NICARAGUA 2013. CRÒNICA 10

CONDEGA, 5-11-13

Dissabte, 2 de novembre: Dia dels Difunts 
El “parque”(la plaça), algunes cantonades i sobre tot els dos cementiris eren una “festa”. Flors, colors i molta gent al carrer donaven a aquest dia una nota festiva, més que de dolor pels éssers estimats que ens van deixar.

Vaig anar a visitar la tomba d’en Mario José, un jove tetraplègic, del primer grup d’apadrinats, que va morir fa dos anys. L’any passat em vaig preocupar de fer un petit mur pintat de blau per marcar la tomba on descansa. Aquest any vaig demanar a l’encarregat que netegés la tomba de males herbes.  Sobre la creu li vaig posar un petit ram de flors vermelles. Sembla que la seva família no se’n recorda de ell.

Diumenge, 3 de novembre: Los Pipitios. Reunió de famílies de nens apadrinats
Reunión de familias de niños/as apadrinados por familias de Banyoles (y otros lugares)
a través de Banyoles Solidaria.
 — amb Nidia Torrez i Edith Ruiz.




La Junta Directiva de Los Pipitos entrega el Diploma de Reconocimiento a BANYOLES SOLIDARIA por su apoyo en favor de los niños/as discapacitados de Condega (Nicaragua).

Aquesta reunió mensual es fa normalment el primer dissabte de mes, però donat que ahir era el dia dels Difunts, es va fer el diumenge.
Després de la salutació i benvinguda del president, Nidia (presidenta nacional) va fer una valoració molt positiva del projecte dels apadrinaments. També va comentar el projecte de l’hort, intentant reorganitzar la feina a fer. Al final de la reunió algunes mares van comprar pastanagues, cebes i cols de l’hort.

Després de la reunió i d’un petit refrigeri, la tresorera i el president van lliurar l’apadrinament del mes (uns 30 US$) a cada família.
D. Miguel va ressaltar la remodelació del “parquecito” del que ja estan disfrutant els nens i nenes del CDI. També va informar de què la cuina de la família d’El Peñasco, que s’havia de fer amb una ajuda de l’Ajuntament de Banyoles de fa tres anys, ja s’està acabant de fer.
Es va anunciar que els propers dies faran un taller de fabricació d’adobs naturals, sense components químics. I també que instal·laran un sistema de reg a degoteig a l’hort.
A la segona part de la reunió es va fer un senzill homenatge de reconeixement a Dª Pastora Olivas, ja jubilada, que va ser la iniciadora dels projecte d’apadrinaments l’any 2008. El president de Los Pipitos li va lliurar un diploma de reconeixement i unes obres d’artesania com record d’aquest acte.

També va haver-hi un reconeixement per a Banyoles Solidària: diploma i petits regals que vaig recollir molt agraït i emocionat en nom de tots vosaltres.

Dimarts, 5 de novembre: Reunió amb l’alcalde de Condega, Sr. Jairo Arce
A proposta de la cra. Irma Calero la Comissió d’Agermanament va demanar una reunió amb l’alcalde. Aquest migdia ens ha rebut al seu despatx. Han assistit en nom de la Comissió la coordinadora Irma, Daniel Sevilla de Potrerillos i regidor i l’Estelita de La Fraternidad.
Després d’unes paraules de l’Irma i en Daniel li he fet entrega de l’informe als socis del 2012 (en castellà),  amb alguns afegits enumerant projectes i actuacions de BS al municipi de Condega des dels inicis a l’any 96.
Ha estat molt cordial i ens ha invitat a un cafè. Ha proposat que el regidor Daniel Sevilla presenti aquest informe al govern municipal i que s’inclogui en la base de dades municipal i al pla estratègic. Ha suggerit que seria bo mantenir alguna relació a nivell institucional amb l’Ajuntament de Banyoles.
M’ha semblat un reconeixement molt positiu de la nostra feina quan ha dit que com a govern municipal han de donar suport i reconèixer tot el que es faci pel municipi, encara que no sigui gestionat per l’alcaldia.

Quadres d’Ivan Zavala

El professor de pintura de La Fraternidad m’ha ofert la possibilitat de portar algunes de les seves obres a Banyoles per si alguna persona les vol adquirir. Són obres de petit format i d’un estil una mica naïf, inspirat en els tallers de les comunitats de Solentiname (del monjo i ministre de Cultura del primer govern sandinista, Ernesto Cardenal). Se representen paisatges de la vida rural nica amb una gran riquesa de color.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada