dimarts, 19 de gener del 2010

Projecte de beques (Condega-Nicaragua)


Un any més des de Banyoles Solidària estem donant resposta a una necessitat bàsica al municipi agermanat de Condega, la necessitat d'accedir a l'ensenyament secundari i universitari dels nois i noies de famílies d'escassos recursos.

El passat 15 de gener hem enviat a la Comissió de Beques la quantitat de 9.000 €, aportats per la Diputació de Girona, per al curs 2010, que tot just ara inicien allà. Els beneficiats d'aquestes ajudes seran 100 estudiants de l'Institut Nacional "Julio César Castillo Ubau" de Condega, 20 estudiants del Ciclo Básico de la Comunidad de Santa Rosa y 20 estudiants universitaris.
Amb aquestes beques esl estudiants poden cobrir les despesses de material escolar, uniformes, transport des de les comunitats d'origen i altres.

Actualment a l'Institut Nacional "Julio C. Castillo" estudien uns 750 alumnes, distribuïts en 10 aules en dos torns, de matí i de tarda.

Aquest és el nostre projecte més antic, es va iniciar l'any 1995. Els primers anys va tenir el suport de l'Ajuntament de Banyoles, i darrerament ha estat assumit per la Diputació de Girona. Tant de bó que puguem mantenir aquest projecte durant molts anys més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada