dijous, 26 de febrer del 2015

DIARI DE VIATGE per Àlex García - Capítol 2

A la “crónica” enviada el passat dia 5 em vaig descuidar  d’afegir  uns quants interrogants al darrera de l’eslogan del govern “danielista” (dubtosament sandinista) “Nicaragua, socialista, Cristiana y Solidaria”. Ja podeu imaginar el perquè!!!
El divendres, 6 , vaig tenir la primera reunió amb la Comisión de Hermanamiento Condega-Banyoles al local de la Red de Mujeres, just al davant de la meva caseta. Van asistir els representants dels diferents projectes als que Banyoles Solidaria  dona  suport. La coordinadora de la Comisión, prof. Irma Calero, D. Miguel de Los Pipitos, Estela de la Fraternidad, Marisel de l’Asociación de Mujeres AMSONAC, Daniel de Potrerillos, Tomás d’El Peñasco i Alba Lila i Maritza de La Laguna.

Bàsicament va ser un primer contacte de salutacions, benvingudes i agraîments . Els hi vaig lliurar una bossa de roba per a nens petits que van decidir que aniria per Los Puipitos. El material pe a manualitats será per La Fraternidad i els medicaments  (donació de la farmacia Rosa Alsius) per al hospital de Condega. Vaig lliurar els 600 € de l’Ajuntament de Camós a Daniel Sevilla com a representant de la Cooperativa de Crédito y Ahorro de  Potrerillos.
Com que les companyes Sílvia i anna havien fet les principals gestions a l’agost passat, m’han estalviat molta feina.
Comisión de Hermanamiento

També vam programar les reunions amb cada un dels projectes per revisar algunes qûestions i tenir un contacte més directe amb les directives:
Febrer:
-    dia 8, a les 2 pm: Los Pipitos.
-    Dia 9, a les 2 pm, visita a l’alcalde per donar-li la carta de l’ajuntament de Banyoles. Després amb la prof. Irma farem inventari dels medicaments portats.
-    Dia 10, a les 10 am, reunió amb Los Pipitos per programar visites a famílies de nens /es apadrinats.
-    Dia 12, a les 4 pm, reunió amb la Cooperativa d’El Peñasco.
-    Dia 23, a les 10 am, reunió amb la Cooperativa de La Laguna.
-    Dia 25, a les 3 pm, reunió amb la Cooperativa de Potrerillos
Març:
-    Dia 15, reunió amb la Comisión de Hermanamiento.
-    Dia 19, reunió amb els estudiants universitaris que reben ajuda pel transport.

Amb els representants d’Amsonac i de La Fraternidad com que estem en contacte quasi diari, ja concretarem.

La coordinadora es va queixar de la falta d’assitència a les reunions de la Comisión del representant de Los Pipitos. També es va plantejar la necessitat de coordinar un treball de reflexió i debat a partir de l’Agenda Llatinomaericana. S’han distribuit 50 exemplars a meitat de preu (40 córdobas. /1 € = 30 córdobas aprox.) gràcies a la subvenció de BS.

Després de la reunió encara vaig tenir temps d’anar a un local, espècie de granja, on vaig prendre un batut deliciòs de fruites tropicals. Hi tenen wifi per poder conectar-me a internet.

Aquí els horaris són força diferents als nostres. Van amb l’hora solar. La gent s’aixeca molt aviat, a les 4 o les 5, principalment les dones que han de “palmear” les tortilles de blat de moro. Les clases a les escoles comencen a les 7. El dia 9 comença el nou curs. El dinar és entre les 12 i l’una. És normal convocar reunions a les 2 de la tarda, encara que sigui diumenge, com avui.

Escena de carrer un diumenge a la tarda
Una cosa que crida l’atenció de la vida quotidiana és el soroll dels carrers, un “hervidero” de gent que circula amunt i avall comprant a les parades del carrer o a les “pulperias”, petites botigues on venen de tot (menys “pulpo”, com el seu nom donaria a entendre).  La música de les ràdios i el soroll de les teles de les cases particulars, les megafonies a tot volum que circulen anunciant productes comercials o el funeral i dol del darrer difunt donen una imatge de ciutat viva, en ebullició.


Condega, 8 de febrer 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada