diumenge, 28 d’agost del 2016

PROU MURS. ESTAT, DÓNA'NS LA CLAU

Dissabte vam realitzar, junt amb l'ANC,  l'acció a favor dels refugiats.

En plena crisi a Europa per l’arribada massiva de persones de països en conflicte, el mes de març passat el president Carles Puigdemont es va adreçar al Comissari Europeu d’Immigració per informar-lo que la Generalitat i les institucions catalanes estaven treballant per acollir prop de 4.500 refugiats. 
La reacció de l’Estat espanyol va ser una crítica enfurismada de la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, que va retreure que Catalunya volgués acollir refugiats de forma “unilateral”. 
Aquest fet demostra, un cop més, que Catalunya no pot exercir la sobirania plena ni tan sols quan vol vetllar pels drets humans més elementals; ja que forma part de l’Estat espanyol, un país insolidari que no s’avergonyeix d’impugnar lleis socialment tan necessàries com la de la pobresa energètica o les mesures contra la Llei de l’habitatge de Catalunya. (ANC)




500.000 catalans van ser refugiats com a conseqüència de la Guerra Civil i la dictadura franquista. 
Ara, de nou, gent necessitada de refugi truca a les nostres portes i les nostres institucions ja han manifestat la voluntat de mantenir la nostra tradició acollidora. 

  • Catalunya vol parlar amb veu pròpia a Europa i al món per defensar el respecte als Drets Humans. Cal reaccionar davant de qualsevol vulneració dels drets de les persones. 
  • Podem canviar les polítiques migratòries, de protecció internacional i d’acció exterior que permetin assolir un món basat en el respecte als Drets Humans, en la igualtat d’oportunitats i en el diàleg com a eina de resolució de conflictes. 
  • Hem de protegir les persones que fugen de la guerra i de la persecució política. (ANC)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada