dimarts, 3 de març del 2009

PROJECTE: BEQUES


Banyoles Solidària obre la campanya d’apadrinaments d’estudis a joves universitaris (23/12/08)


L’educació com a instrument per sortir del subdesenvolupament. És la idea que engloba la majoria de projectes de Banyoles Solidària que, des de fa sis anys, treballa en l’apadrinament d’estudis de nens i nenes de Segundo Montes (El Salvador) i Condega (Nicaragua). Aquest any, a més, les beques s’obren als joves que volen estudiar a la universitat. "El problema és que, ara, quan acaben la secundària no hi ha alternatives i l’únic escapament que tenen és la fugida als Estats Units de forma il·legal i jugant-se la vida", explica un dels membres de Banyoles Solidària, Josep Callís.
Per això, s’ha obert l’apadrinament als estudis universitaris. El finançament d’un any d’estudis va des dels 400 euros fins als 1.200 als centres privats. La despesa total d’un curs de secundària són uns 170 euros. Tot i això, Callís remarca que cadascú col·labora en la quantitat que pot, "de vegades una beca pot ser subvencionada per dues o tres persones". A banda de les beques, els projectes en educació contemplen la construcció i millora d’equipaments, que dóna resposta a "la filosofia amb la qual treballa la gent de Segundo Montes, que és la de potenciar la formació de les persones per tal de sortir del subdesenvolupament".
A Segundo Montes ja s’han construït vuit escoles i "es va camí de la novena". Ara l’objectiu és construir guarderies, "ja que no hi ha cobertura per part de l’estat en aquest àmbit". Actualment, a Condega hi ha 150 beques, finançades pel suport institucional, i unes 40 a Segundo Montes, a partir de les aportacions individuals que augmenten paulatinament cada any. Callís remarca que hi ha comissions que s’encarreguen de seleccionar les demandes, "ja que no es pot donar resposta a tothom que vol estudiar".
A banda d’aquests projectes, Banyoles Solidària ha engegat una iniciativa a Colorado (Puna Argentina). Es tracta d’una acció de col·laboració amb camperols que fa que tinguin fons econòmics per comprar llavors de blat de moro, que després dóna un fruit que poden vendre a preus baixos a persones necessitades de l’entorn. Les aportacions econòmiques es poden fer a 2030.0063.71.3000040802 (Caixa de Girona).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada