diumenge, 17 de juliol del 2022

EMERGÈNCIA A ETIÒPIA

El mes de juny vam rebre una carta des d'un poble d'Etiòpia. Era un jove universitari amic i becat per una sòcia de Banyoles Solidària, que demanava eines agrícoles pels habitants del seu poble. 


Ens demanava eines bàsiques per treballar la terra. La seva gran preocupació és que els seus conciutadans puguin treballar millor la terra i obtenir aliments per les seves famílies. 

De seguida ens vam posar d'acord en fer un enviament de 2000 €, destinat a la comunitat de Shemet Degosach, un poblet de 40 famílies, prop de Lalibela. 

Aquesta comunitat varen haver de deixar les seves cases durant 4 mesos l'hivern passat a causa de la guerra. Aquest poblet, com tots els altres de la regió de Lalibela, ha quedat sense eines per treballar el camp i sense llavors per poder plantar els seus productes, principalment teff, com a cereal, i llegums com a complements. 

Ja han arribat els diners. Ho han comprat tot i ens han enviat moltes fotografies, que són una mostra del seu tipus d'agricultura. Tot ha estat molt ràpid perquè a la seva regió només hi plou a finals de juny, al juliol i a l'agost. Esperem haver-los pogut ajudar dins les nostres possibilitats, i ens planyem de no poder ajudar les altres comunitats.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada