dissabte, 1 d’abril del 2017

MEMÒRIA ANUAL 2016



Retornem un gener més per fer-vos cinc cèntims del que ha estat aquest any a Banyoles Solidària.
Ens hem continuat arremangant, tal com dèiem en l'última memòria, perquè la necessitat de fer costat a les necessitats de les persones no afluixa. Més aviat al contrari.
I, si fem una ullada al nostre entorn -immediat o llunyà, tant se val, que tots anem a la mateixa barca- tot plegat fa la impressió de ser més inestable, més precari, «més líquid», com diria Zigmunt Bauman, que parla de la «incertesa, com a la mare de totes les pors».
I les persones busquen sortir-se'n com sigui. I fugen o ho intenten, si més no... I el que veiem no ens agrada, ens interpel·la, ens crea malestar... Què hem de dir, si no, del drama aclaparador dels refugiats?

Banyoles Solidària, com a entitat, també se'n sent de tot plegat i les persones concretes que la formem també ens movem/ens impliquem en aquests àmbits propers que no són els nostres específics (col·laboració amb la Plataforma Refugiades Banyoles, p. ex.)
I és que -i citem un últim cop Bauman- només queda una opció: la comprensió, l'acostament progressiu dels mons allunyats. Justament l'opció contrària a la fal·lera creixent per construir murs!

En qualsevol cas, sentim que en moments de crisi, de transformació, de trasbals, la nostra activitat no pot cessar. Hem de seguir al peu del canó amb les nostres responsabilitats i compromisos amb els nostres germans i germanes de Condega, Kerewan i Segundo Montes.

Us convidem a llegir la nostra memòria anual.



Banyoles, gener de 2016

MEMÒRIA 2016






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada