dijous, 3 d’octubre del 2013

ESTADA DE L'ÀLEX A NICARAGUA 2013. CRÒNICA 6

CONDEGA, 1-10-13

El “parquecito” de Los Pipitos








Tots hem sentit més d’una vegada com molta gent planteja dubtes sobre la transparència i l’eficàcia dels diners que es destinen a la cooperació. Molta gent sospita que aquests diners no arriben al seu destí. No posaré la ma al foc defensant tota la cooperació. És possible que hi hagi ongs poc transparents, que potser podem trobar persones corruptes en el món de la cooperació, de l’acció social i de solidaritat, com a tot arreu.

Però avui vull donar un senzill testimoni de com els diners dels nostres socis, amics i amigues arriben a través de Banyoles Solidària de manera directa als seus beneficiaris.

El fons aconseguit amb les quotes dels socis i amb les activitats pròpies de BS cada any es reparteix en tres parts iguals per a les tres comunitats amb les què col·laborem (El Salvador, Gàmbia i Nicaragua). Aquest any corresponien uns 2000 € per a cada comunitat.  Dels 2000 corresponents a Condega, una part ha anat destinada a Los Pipitos, centre d’atenció a nens amb discapacitat i CDI (guarderia). L’altra part ha anant pels altres projectes, com les Cooperatives de microcrèdits de tres comunitats rurals i per al centre de nens dels carrer La Fraternidad.

En una reunió amb la Junta Directiva del centre vaig suggerir que aquests diners anessin destinats, almenys en part, a restaurar el vell i deteriorat parc infantil que des de fa molts anys estava totalment abandonat i en desús. La idea va ser ben acollida. Van posar mans a l’obra i en poques setmanes els nens/es de la guarderia i els que venen a fer les seves teràpies de recuperació ja poden jugar i gaudir d’aquestes noves instal·lacions d’esbarjo.

He participat d’alguns moments de l’alegria d’aquests nens i nenes i us puc assegurar que els euros que han arribat de Banyoles han estat ben invertits. El somriure d’aquests infants és la millor manera de dir-vos “GRÀCIES”.
GRÀCIES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada