dimarts, 17 de febrer del 2009

DIARI D'UNA CONVIVÈNCIA. CONDEGA 2004 7/19


Divendres, 6. De Los Pipitos a Potrerillos
A les 10, visita a l’escola de Los Pipitos. M’esperaven Da. Pastora i la Carmen Gómez. Ens hem reunit amb altres quatre persones responsables de diferents activitats a l’escola. He entès que una cosa es l’escola, dependent del ministeri, amb directora “liberal” (la Carmen) i una altra cosa es l’organització de Los Pipitos, institució nacional no governamental d’orientació sandinista que dona atenció als nens amb discapacitats.
M’han passat algunes diapos sobre la seva feina amb nens discapacitats a les comunitats.de Condega i d’altres municipis. Els he demanat si seria possible fer copies d’aquest material i he proposat elaborar un projecte d’apadrinament de nens amb discapacitats. La idea ha estat molt ben rebuda. Ja veurem si es podrà portar a terme. La reunió ha acabat amb un sandwich i una coca-cola. Després la Carmen m’ha acompanyat per les diferents aules.
A un aula hem trobat el nen símbol nacional de la jornada del Teleton. He demanat si podia sortir de l’aula per fer-li una foto, sense pensar que no pot caminar. Una nena l’ha agafat a coll i l’ha tret fins la seva cadira de rodes. Feta la foto, quan l’he agafat per retornar a l’aula he sentit sobre el meu bras la humitat càlida i l’olor de pipí de la seva roba. He sentit una certa emoció quan le deixat assegut a la seva cadira. Es un nen amb un somriure angelical....Portava una tirita al front, sembla que ahir va caure i es va fer mal.
A les 3 de la tarda he arribat en bus a la Comunitat de Potrerillos. He contemplat amb pena camps erms i plantacions de blat de moro totalment seques, en alguns camps les vaques es menjaven restes de blat de moro ben sec. A Potrerillos la sequera no es tan forta. A la parada del bus l’Orlando m’esperava amb dos cavalls per anar cap al centre de la comunitat.
A les 5, reunió amb la Junta Directiva : Orlando Rodas, Daniel Sevilla, Dalila Rodas i Marlene Cruz. En Daniel em fa un resum de la situació actual del projecte de microcrèdits, el “Banquito” que diuen aquí:
Capital rebut des de 2001: 3.700 US$
Capital actual : 4.733 US$
Benefici : 1.033 US$
Benefici que el molí ha donat al banquito. 598 $
Saldo actual : 5.331
Capital en prèstecs actual: 4.591 $
Fons al Banc: 500 $
Fons en efectiu: 239 $
Els prèstecs oscil•len entre 10 i 150 $
L’interès es del 2 % + 0.5 % per la devaluació anual, a sis mesos.
Tots els beneficiats, excepte un cas, han tornat el prèstec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada