dimecres, 18 de febrer del 2009

Gambians que, des de Girona, treballen pel seu país

Una vintena d’ONG gambianes a les terres gironines s’han trobat aquests dies per posar en comú la feina feta al país africà, conèixer els projectes de sensibilització que es fan a Girona i demanar al Govern català més suport.

Intercanviar coneixement, crear xarxa i demanar més suport. Amb aquest objectiu s’han trobat a Girona una vintena d’entitats gambianes que, des de terres catalanes, impulsen projectes de cooperació al desenvolupament al seu país i campanyes de sensibilització. La trobada ha estat convocada per la Coordinadora d’ONG Solidàries de les comarques gironines i de l’Alt Maresme i per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Una de les principals peticions de les entitats a l’ACCD és que Gàmbia passi a ser país prioritari per a la cooperació oficial catalana, en comptes de país preferent, com en l’actualitat. Les ONG també han demanat al Govern català que engeguin convenis o protocols amb les autoritats gambianes per tal de facilitar la feina sobre el terreny.

Com expliquen des de la Coordinadora d’ONG Solidàries, gairebé totes les entitats presents a la reunió són entitats que recolzen projectes de salut a la regió gambiana de Basse, zona originària del col•lectiu gambià immigrat a Girona. Altres de les organitzacions, en canvi, dediquen esforços a campanyes de sensibilització contra la mutilació genital femenina, l’apoderament de la dona, projectes de desenvolupament agrícola i relacionats amb l’accés a l’educació.

“Pel que fa al finançament es dóna una nova coincidència: la majoria dels projectes no reben subvencions sinó que estan finançats amb els diners que els gambians i gambianes d’aquí donen cada mes. Una mostra de solidaritat poc habitual que té una gran incidència en els seus pobles d’origen”, diuen des de la coordinadora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada